Nikidion'sJuster

 

 

 

 

Dette er Nikidion's Klara

 

 

 

 

 

 

 

Verdensvinner 2010

Thenican's Legendary Winner,

J-kullets bestefar

 

 

Nikidion's Juster

 

 

 

 

 

Nikidion's Isop

 

Nikidion's Indie

 

Nikidion's Irma

 

Nikidion's Isa

 

Fiona dagen før

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyheter

r213. !

 

28- november 2011

Den 3. september døde min kjære Hera. Det var på minnedagen for den hellige Frans av Assisi. Frans var glad i alle dyr, så det var en fin dag å forlate livet på. Hera døde av leversvikt. Hun var stammor i mitt dvergpinscheroppdrett og hadde fire kull med tilsammen 19 valper. Hun fikk en rekke barnebarn og oldebarn, og i 2012 kommer forhåpentligvis de første tippoldebarna. Hera var så god ...

 

21. juni 2011

Nå er Lea, Leo og Lydia solgt. Lea skal til Odda, Lydia til Bergen og Leo til Orkdal. Det blir rart å sende dem så langt avgårde, men de kommer nok til å få det godt der de kommer.

 

13. mai 2011

I helgen har jeg hatt besøk av Nikidion's Juster som er blitt en flott kar. Han fikk nylig Excellent på sin aller første utstilling (NKK i Kristiansand).Nå trener han til Pinscherspesialen 25. juni. Dit skal også 11 1/2 år gamle Hera, og Nikidion's Klara. Juster og Klara er unghunder, Hera er veteran!

 

L-valpene vokser og trives. De er tykke og gode og livlige og utrolig morsomme. Nå når det er godt vær, er vi mye ute og valpene koser seg og leker både med barn og voksne og flere andre hunder. En av jentene er solgt og skal om et par uker flytte til Bergen.

 

2. mai 2011

L-kullet ble født! Antara fikk tre friske og fine valper. Hun strevde litt for hun hadde så svake veer, men det gikk heldigvis bra. Hun var ganske tungmelket også med det samme, men det ordnet seg. Alle tre spiser og sover og spiser og sover.

De to røde jentene veide 145 og 190 gram, og hannen veide 180 gram.

 

12. februar 2011

K-valpene har fylt fem måneder og alle har det bra. De har et ualminnelig godt temperament, er vennlige, glade og meget sosiale.

 

13. november 2010

Alle valpene har fått nye hjem. Tre av dem havnet i Oslo, én i Trondheim og én i Nordland.

 

18. oktober 2010

Valpene til Nikki og Onkel Adam  vokser og utvikler seg. De er livlige og utrolig harmoniske og sosiale. Moren viser dem stolt fram. Kullet er spesielt jevnt og fint, og alle har en meget god rød farge. Her synes alt å være i skjønneste orden. Nye kulletbilder under Kulldata

 

22. september 2010

De fem små valpene vokser og utvikler seg. En av dem ønsker jeg å plassere hos en fórvert eller fórvertfamilie. Det betyr at de som vil ha den, får den gratis mot at jeg får ha to valpekull på den. Eventuelt kan jeg selge den til halv pris mot at jeg får ha bare ett kull på den.

 

Det ligger mange gode gener bak disse valpene og disse vil jeg gjerne ta vare på og føre videre i en generasjon til. Les mer om valpene til Nikki og Onkel Adam under Kulldata, K-kullet.

 

Lile Klara som skal settes på fór, må stilles ut noen ganger for å bli godkjent til bruk i avl. Det er bare de beste hundene som kan brukees. Derfor må fórvert enten bo i Oslo slik at jeg enkelt kan ordne med utstillinger, eller fórvert må selv ta det fulle og hele ansvar for å stille ut hunden dersom han eller hun bor et styke unna Oslo.

 

 

5. september 2

En virkelig gladnyhet: Nikki (Nikidion's Gloria) har fått fem velskapte valper. Nikki bor i Buvika utenfor Trondheim og har født valpene sine der. Gunn ' og Reidar skal ha kullet hjemme hos seg. De eier Nikki, men kullet er et Nikidionkull. Far til valpene er Theneican's Onkel Adam. Mer om kullet under Valper.

 

 

4. september 2010

Valpeshow i Drøbak er alltid hyggelig. I dag møttes brødrene Jumbo (Knerten) og Juster i klassen 4-6 måneder. Dette er god trening! Og det er lov å ikke kunne oppføre seg helt perfekt enda. Juster ble nr 2 og Jumbo nr 3. Meget gode kritikker. Ikke noen feil på disse to, nei!

 

august 2010

I dag var det med tre Nikidionhunder på Leonbergerklubbens utstilling i Drammen. Lille Knerten, Nikidion's Jumbo, debuterte i valperingen og ble nr 1 i sin klasse (eneste valp!). Han ble til slutt 2. beste hannvalp. Likte seg ikke noe særlig i ringen, men gikk pent og fikk en veldig god kritikk.

 

Etterpå debuterte Phoebe , Nikidion's Irma, i juniorringen. Hun fikk første med HP. Og til slutt kom Antara, Nikidion's Hera, som fikk med en rød sløyfe og en god kritikk.

 

Takk til Marianne og Eva og Trude for en fin dag rundt ringen.

 

august 2010

Maud ble stilt på Bjerke begge dager. Hun kom pent fra det med rød sløyfe begge dager, søndagen også med CK. Dommeren sa etterpå at om hun ikke hadde vært så tykk, hadde hun kommet lenger! Akk ja. Men hun fikk supre kritikker og lot seg villig stille ut denne gangen.

 

28. juni 2010

Alle valpene til Maud har nå flyttet til sine nye hjem. Jeg tror de kommer til å få det godt med hver sin familie. Alle tre har fått sin mors nydelige mandelformede øyne, og alle tre er utrolig sosiale og glad i mennesker, både voksne og barn.

 

Mauds pappa, Theneican's Legendary Winner, har slått til på utstilling igjen. Han ble i helgen vist på verdensutstillingen i Härning i Danmark. Der ble han beste dvergpinscher og Verdensvinner. Fra før har han vunnet det meste. Han er blant annet finsk vinner og Nordisk champion. GRATULERER!

 

 

4. juni 2010

Junior, Juster og Jumbo har i dag vært hos veterinær og fått helseattest og ID-merking (chip).Veterinæren bemerket at det var et veldig rolig og tillitsfullt kull.

Junior er solgt og skal snart flytte til sitt nye hjem, men jeg leter fortsatt etter gode hjem til Juster og Jumbo.

Noen nye bilder under Kulldata.

 

10. mai 2010

De kjekke små guttene har fått kennelnavn, se Kulldata. De vokser og trives, kan se og høre, og de har begynt å få tilskudd av fast føde. De kommer "løpende" mot meg når jeg kommer til valpekassa og vil leke og bli kost med. De har også begynt å lekeslåss med hverandre og og å erte mamma Maud. Hun tar det med fatning! De andre voksne hundene mine får nå lov til å besøke de små mens Maud står rolig og ser på.

 

 

16. april 2010

Alt er vel i valpekassa. De små sover og spiser og sover og spiser. Mamma Maud har begynt å ta noen korte turer ut mens barna sover. Dette er Nikidion's J-kull. Se Kulldata

 

11. april 2010

I kveld fødte Maud tre skjønne små valper. Alle er røde og alle er gutter.

 

02. april 2010

Maud er drektig og venter valper ca. 10. april. Les mer om det ventede J-kullet på Kulldata

 

18. mai 2009
Mor og barn har det utmerket. Valpene sover og spiser og sover og spiser.
Fiona ble plutselig forvandlet til den perfekte mor. Her er valpene blitt nesten to døgn gamle. Se også Valper

 

15. mai 2009

Så kom valpene til Fiona og Gizmo.Fire nydelige små knøtt. Dette er kennelens I-kull. Se Kulldata

 

Nikidion's Isa, sort og tan, 180 g

Nikidion's Irma, sort og tan, 160 g

Nikidion's Isop, rød, 135 g

Nikidion's Indie, rød, 180 g

 

Fødselen gikk fint. Alle valpene kom på under en time. Alle er velskapte og sultne. Mor og barn har det utmerket! Bilder kommer. Les om kullet her

 

 

9. april 2009

I høst ble flere av mine hunder øyelyst og patellaundersøkt. Hera som er stammor i mitt oppdrett, ble øyelyst for tredje gang og funnet FRI for arvelig øyesykdom. Det er spesielt hyggelig ettersom hun er mor til 19 og bestemor og oldemor til en liten hærskare.

 

Videre ble Olga og Antara undersøkt. Begge FRI. Antara ble grundig patellaundersøkt fordi hun har hatt en tendens til å hinke på en bakfot. Det ble tatt røntgen og alt er i den skjønneste orden!

 

Fiona er nå paret med en sjarmør fra Ålesund. Se Valper

 

 

16. desember 2008

Det har bare blitt to utstillinger i høst. Rambo tok sitt tredje cert på NKKs utstilling på Kongsvinger (4BHK). Dermed ble han Norsk Utstillingschampion. Nå er han overtatt av Lill og Hans-Petter, men jeg har fortsatt avlsrett på ham.

 

På Norsk vinnerutstilling på Hamar (NKK) vant unge Maud juniorklassen med CK og 3BTK.

 

 

1. august 2008
I dag her jeg hatt med to hunder til øyelysing. Begge to, Olga og Rambo, ble undersøkt med resultatet FRI. Begge ble også kneleddsundersøkt uten anmerkning. Fine greier!

 

 

28. juli 2008
I helgen var Olga, Maud, Rambo, Antara og Fiona på utstilling. Lørdag stilte Maud og Olga for den finske dommeren Johan J Juslin. Maud fikk 1JK 4JKK, og Olga fikk 1AK 4AKK. Dommeren var tilbakeholden med HP og CK denne dagen, men her er kritikken til Maud:

Mycket feminin helhet. Vakkert, velskåret feminint hode. Mørke vakre øyne. Bra forbryst. Lang brystkasse. Velvinklet bak. Fint ansatt hale. Rør seg bra. 1JK 4JKK

Om Olga het det:
Feminint langt hode, med store ører som savner støde. Utmerket hals og overlinje. Lagom benstamme. Lange lender.Velvinklet bak. Går med høyt steg foran. 1AK 4AKK

 

Søndag fant Pinscherklubbens spesialutstilling sted. Hit kom 70 voksne dvergpinschere og en haug med valper. Dommer var Ligita Zake. Rambo (31 cm), ble 1AK 2AKK. Maud (28 cm) ble 1JK 4JKK med HP, Olga (30 cm) ble 1AK 4AKK med CK, Fiona (29 cm) fikk 2AK og unge Antara (28 cm) fikk 2JK.

Tar med Olgas kritikk her:

Nice type, correct pl, very feminine, nooze long enough, strong enough topline, well developed body, correct angulations, upper arm long enough. Fine movements, correct temperament. 1 med CK.

 

En veldig morsom dag på Spesialen 2008. Masse hyggelige pinschermennesker.  En dyktig dommer som dømte nyansert og godt og som målte riktig!!!

 

 

 

 

webdesign: webdesign@zogood.net